Tuesday, 18 February 2014

Cinch Shake

Cinch Shake ni memang HOT PRODUK Shaklee untuk kurus. Minuman Cinch Shake berbeza dengan minuman yang lain kerana ia bukan sahaja mengandungi protein berkualiti tinggi yang akan memberikan kita kenyang yang lebih lama dan lebih puas. Perbezaan Cinch Shake dengan minuman protein jenama lain ialah, Cinch Shake mempunyai kandungan Leucine yang berfungsi untuk mengekalkan otot yang bebas lemak. 

Apa pentingnya otot?  Dalam menurunkan berat badan, otot adalah sangat penting kerana otot yang akan membakar lemak dan kalori yang berlebihan dalam badan sekaligus meningkatkan metabolisme badan. Mengikut kajian, 10 pound otot mampu membakar 50kalori!! Jadi boleh dikatakan otot ni adalah agen pembakar kalori yang terbesar dalam badan.Kenali apa itu Cinch Shake dengan membaca fakta – fakta di bawah . (sumber – laman web rasmi Shaklee) : 
  •       Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.
  •       Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  •       Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  •       Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  •       Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  •       Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  •       Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  •       Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  •       Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan..(soya bukan GMO)
Setiap kali anda minum Shaklee Cinch, anda akan mendapat 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut

     With love,

     Atie Kamis
     SID : 913425
     FB : Atie Kamis
     Page : Nutri Healthy

Categories:

0 comments:

Post a Comment